1920X500

Gezinscoaching

Als je kind

  • gedrag laat zien wat je lastig vindt of niet begrijpt
  • veel ziek is (bijv. eczeem, hoofdpijn, astma)
  • bang  is om te gaan slapen
  • veel alleen is en geen vriendjes heeft
  • het niet naar zijn zin heeft op school

dan ga je op zoek naar wat er aan de hand is met je kind, want je wil altijd het beste voor je kind.

De focus ligt vaak op het kind, waardoor de kans bestaat dat het kind juist meer vast komt te zitten in zijn gedrag of fysieke kwaal. Ik ga met jou kijken naar wat jou raakt in het gedrag van je kind; dat zegt iets over jou. Je kind reageert gevoelsmatig op jouw gedrag. Dit wordt spiegelen genoemd.

Als jij je bewust wordt van de invloed die jij op je kind hebt kun je op een andere manier naar het gedrag van je kind kijken en er mogelijk anders mee om gaan.

En als jij verandert, verandert het kind vanzelf met je mee.

Werkwijze Gezinscoaching:

Een intakegesprek vindt plaats met de ouders of met de ouder die het probleem ervaart. Samen proberen we duidelijkheid te krijgen. Hieruit kiezen we in overleg welke aanpak of methode aansluit bij jou als ouder en de vraag die speelt met betrekking tot je kind.

Ik werk in principe met de ouder die een probleem ervaart met het gedrag van haar of zijn kind, omdat het kind dikwijls het gedrag van deze ouder spiegelt. klik op de link voor inzicht in spiegelen.

Mogelijkheden na de intake


Coachingsgesprek:
 
Soms kan een verhelderend gesprek voldoende zijn.
Samen met de coach kijk je naar het gedrag van je kind. Maar ook naar wat jou daar in raakt. Dat zegt iets over het kind in jou. Het geeft op een liefdevolle wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop het kind reageert. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het kind vanzelf mee verandert als jij je bewust kan worden van dat gedrag en waar dat vandaan komt. Dan is heling mogelijk.

 

Opvoedopstellingen: Door het neerleggen van vloertegels (die gezinsleden voorstellen) kijk je naar het gezinssysteem en de onderliggende verhoudingen. Hierdoor krijg je inzicht in de eventuele onbalans in jouw gezin, waarna herstel mogelijk wordt.

 

Gezinscoaching bij jou thuis: Als de coach bij je thuis komt kan deze snel inzicht krijgen in de relatie ouders en kinderen en in het functioneren van het gezin. Door dit inzicht kan met de juiste begeleiding en adviezen een patroon doorbroken worden, waardoor er weer balans en harmonie ontstaat. Het gaat nooit om goed of fout, maar om veranderen van soms kleine dingen die grote verandering teweeg kunnen brengen.

Tarieven

Intakegesprek : € 40
Gezinscoaching € 80 voor een sessie van 1½ à 2 uur
of naar draagkracht
tel. 06-14829047

Delia van TilburgGezinscoaching